Hopp til innholdet
About-and-FAQ-1024x398

Spørsmål og svar

Våre vanligste spørsmål

Hva er Allévo?

Allévo er et komplett sortiment for vektnedgang og vektkontroll. Vi kan tilby VLCD (Very Low Calorie Diet), som er en komplett måltidserstatning for vektkontroll med et svært lavt kaloriinnhold. I sortimentet vårt finner du også måltidserstattere som barer og ferdigblandede drikker. Allévo er utviklet i Sverige.

Hva er forskjellen på «gamle» og «nye» Allévo?

Som du sikkert har oppdaget, har Allévo fått et helt nytt utseende. I tillegg så er også innholdet endret. Dette betyr at alle VLCD-produkter har nye oppskrifter, som gir en bedre metthetsfølelse og som vi håper du synes er enda bedre på smak. Hvis du for eksempel er en erfaren bruker av Allévo VLCD sjokolade, vil du oppdage at smaken er ny.

Vi tilbyr også Allévo VLCD som grøt, en helt ny oppskrift som vi håper kan tilføre en positiv variasjon til bruk av produktene. Allévo grøt kommer i to forskjellige smaker: eple & kanel og kokos & kardemomme. Vi har også utviklet en rik og mettende suppe med nudler og kylling. Produktene er både utviklet og produsert i Sverige.

I oktober 2022 trer de nye EFSA-retningslinjene for VLCD-produkter i kraft. Allévos nye VLCD-sortiment oppfyller allerede de nye retningslinjene.

Alt annet Allévo-sortiment (måltidserstatningsbarer / drikke) har det samme innholdet, men har fått et helt nytt design, det vil si at vi har beholdt de samme gode smakene på barene og de ferdigblandede drikkene.

Hvilke allergener inneholder produktene fra Allévo?

Her kan du laste ned en fil hvor du kan se allergiinformasjon for Allévos produkter.

Husk å alltid lese innholdsfortegnelsen på pakken nøye.

Hvor mange poser skal jeg ta og hvor lenge skal jeg gjøre det?

Allévo VLCD er en komplett kostholds erstatning, og da skal du bruke 5 porsjoner per dag. Du kan velge fritt mellom alle smakene. Det er viktig at du tar alle 5 porsjonene hver dag, slik at du er sikker på at du får i deg de nødvendige næringsstoffene. Hvis du er mann – eller er ekstra sulten – kan du ta en ekstra porsjon

Som en start kan du erstatte alle måltid i 1–3 uker. Du kan likevel bruke produktene i opptil 8 uker uten veiledning fra helsepersonell.

Kan jeg trene under VLCD?

Vi anbefaler lettere trening som gåturer/powerwalks. Du vil sannsynligvis ikke ha kraft/energi nok til å gjennomføre en tøff treningsøkt.

Hvem anbefaler dere Allévo VLCD til, og hvem skal ikke bruke produktene?

Allévo VLCD er for friske voksne mennesker med overvekt eller fedme, som ønsker å gå ned i vekt. Produktene er også bra for deg som ønsker å gå ned noen kilo, eller hvis du bare vil erstatte et måltid nå og da.
Produktene skal ikke brukes av gravide eller ammende, barn, ungdommer eller personer som har en medisinsk tilstand, uten veiledning fra helsepersonell.

Hvordan fungerer Allévo?

Vi har delt bruken inn i tre trinn, for å gjøre det enklere og gi et godt resultat:

Trinn 1 – kickstart
Trinn 2 – vekttap
Trinn 3 – beholde/livsstil

Hva kan jeg spise/drikke mer av under VLCD-reisen?

Drikke: Drikk rikelig med vann, det gir metthetsfølelse og bidrar til å holde magen i gang. Du kan drikke te og kaffe (velg lettmelk om du bruker melk i kaffen/teen). Du kan drikke lettbrus. Noen kan imidlertid få ekstra «søtsug» av slike drikker, så du må vurdere dette selv.

Grønnsaker: Passer bra hvis du har behov for å tygge på noe, eller er ekstra sulten (så lenge du ikke overdriver). Velg i tilfelle grønnsaker som inneholder få kalorier, som gulrøtter, agurk, blomkål og fersk sjampinjong.

Frukt: Frukt inneholder fruktsukker som kroppen raskt utnytter som energi, som igjen fører til dårligere fettforbrenning. Velg heller en grønnsak.

Tyggegummi/tabletter: Du kan tygge sukkerfritt tyggegummi (men husk på at tyggegummi kan øke sultsuget). Sukkerfrie tabletter går også bra.

Hvilke generelle tips kan dere gi før oppstart?

Rydd i kjøleskapet, fryseren og matskapet hjemme – dette vil hjelpe deg til å unngå fristelser.

Fyll skapene med forskjellige produkter fra Allévo, slik at du har produkter/varianter på plass. Kjøp med deg god te, kaffe og grønnsaker.

Alt er hyggeligere når man er to – kanskje du har en venn, kollega eller et familiemedlem som vil bli med på opplegget? Det er ofte motiverende å ha med noen som er i samme situasjon, slik at dere kan utveksle tips og idéer som dukker opp underveis.

Vær gjerne åpen med omgivelsene dine, slik at de kan støtte deg.

Sett deg mål, både kortsiktige og langsiktige. Skriv ned hvorfor du gjennomfører dietten. Det kan være godt å se på når opplegget kjennes ekstra tøft.

Hvordan kjenner jeg at jeg har begynt på VLCD-opplegget?

Det er greit å vite er at det er tøft de første dagene/uken, til du kommer inn i de nye vanene. De første dagene kan du få litt hodepine og kjenne deg litt kald/frossen. Drikk rikelig med vann, og ta på deg en ekstra genser. Ofte ender du opp i det som kalles ketose etter 3–7 dager, noe som betyr at du begynner å bruke fett som energiforbrenning. Da pleier folk å føle at ting går lettere og kjenner ikke så mye sult.

Hvordan kan en dag med Allévo VLCD se ut?

Du kan blande forskjellige smaker og formler. Du kan spise produktene når du vil i løpet av dagen. For å få litt variasjon kan du velge deg noen favoritter.

En dag kan for eksempel se slik ut:

Frokost: Eple- og kanelgrøt
Morgen: Shake banan/bringebær
Lunsj: Potet- og purreløksuppe
Mellommåltid: Shake Sjokolade
Middag/kvelds: Kokos- og kardemommegrøt

Kan dere si litt mer om smakene til Allévo VLCD?

Shake Sjokolade. Shake med en smak av sjokolade. Kan drikkes både kald og varm.

Shake Banana/Raspberry. Shake med banan og bringebær. Ganske søt smak.

Shake Forest Fruit. Shake med blåbær og jordbær. Ganske syrlig smak.

Shake Potato & Leek. Potet- og purreløkssuppe.

Shake Chicken & Noodle. En rik og mettende suppe med nudler og kylling. Ganske sterk, da den inneholder rød chili.

Oatmeal Apple & Cinnamon. Grøt med eple og kanel. Er knasende sprø, da den inneholder bl.a. eple, solsikkefrø og linfrø.

Oatmeal Coconut & Cardamom. Grøt med sprø kokosnøttbiter og solsikkefrø.

Hvor mange kalorier kan jeg spise på de forskjellige trinnene?

Dette kommer an på en rekke faktorer, for eksempel hvor stor du er, hvor aktiv du er, om du er kvinne eller mann. Det som står nedenfor, er derfor bare en omtrentlig anbefaling.

Kickstart: Kvinne ca. 750 kcal/dag og mann 750–900 kcal/dag.

Vektnedgang: Kvinne ca. 1 500 kcal/dag og mann 2 000 kcal/dag.

Behold/livsstil: Kvinne ca. 2 000 kcal/dag og mann 2 500 kcal/dag.

Hvor mye vil jeg gå ned i vekt hvis jeg spiser Allévo?

Det er ikke mulig å vite på forhånd hvor mye du vil gå ned i vekt, fordi det varierer så mye fra person til person. Hvis du har mye vekt å bli kvitt, går det ofte ganske fort i begynnelsen. Noen må holde på mange dager før forbrenningen kommer skikkelig «i gang».

Det er viktig å se på vektnedgangen i et lengre perspektiv enn bare noen dager/uker. Ofte mister du mest vekt den første uken, så stopper prosessen litt opp, for så å fortsette igjen. Prosessen er som før nevnt svært individuell. Ikke vei deg for ofte. Et tips er at du i stedet måler kroppen på forskjellige steder, for eksempel rundt det bredeste partiet på magen og rundt armene og midjen.

Kommer jeg til å gå opp i vekt etter avsluttet VLCD-kur?

Når du begynner å spise vanlig mat, for eksempel karbohydrater, så binder det væske. Det skyldes imidlertid ikke selve karbohydratene, men væske som er lagret i kroppen. Tips! Ikke vei deg de første dagene når du begynner å spise vanlig mat. Så lenge du spiser færre kalorier enn du brenner, kommer du til å fortsette å gå ned i vekt.

Hvordan skal jeg tenke for å tilberede et sunt måltid?

Tenk på tallerkenmodellen, sørg for at 50 % av tallerkenen din består av grønnsaker, 25 % av protein og 25 % av karbohydrater.

Grønnsaker: Det er mye å velge mellom, ikke bare «vanlig grønn salat». Fyll opp med brokkoli, blomkål, hvitkål, ferske rødbeter og grønne bønner. Ta en ekstra sving innom grønnsaksavdelingen (både fersk og frossen), prøv nye varianter.

Protein: Velg magert protein som kylling, kalkun, fisk og bønner. Egg er også en veldig god kilde til protein.

Karbohydrat: Velg gjerne såkalte langsomme karbohydrater, som fullkornspasta eller råris/naturris. Kokte poteter er også et bra og mettende alternativ.

Kan jeg kombinere forskjellige Allévo-produkter?

Det er mulig å kombinere produkter fra Allévos sortiment. Om du vil ha en rask start kan du spise Allévo VLCD i 1–3 uker og deretter trappe opp med vanlig kalorifattig mat og Allévo. Det er også mulig å kombinere alle produkter, f.eks. spise 3 måltider Allévo VLCD og 2 Allévo måltidserstatninger.

Kan jeg spise Allévo i ukene og mat i helgene?

Det går bra å spise Allévo i uken og vanlig sunn mat i helgen. Du kan også spise ett vanlig måltid per dag og erstatte resten av måltidene med Allévo. Hvis du har familie, kan det være lurt å beholde den vanlige middagen med familien og erstatte de andre måltidene.

Finnes det ulemper med å bruke produktene?

Hvis du får hodepine etter noen dager, kan det være fordi du har drukket for lite. Du kan få litt problemer med magen hvis du ikke drikker nok, men det går vanligvis raskt over. Du kan føle deg litt kald/frossen i begynnelsen. Noen får også dårlig ånde, men da finnes det gode produkter som hjelper, som Flux + Fresh Breath  på apoteket.

Blir jeg mett av Allévo, og hva gjør jeg når jeg blir veldig sulten?

Det er en stor omstilling å skulle spise Allévo i stedet for den maten og drikken du er vant til. Den største forskjellen merker du vanligvis de første dagene. Ta en ekstra Allévo om du blir sulten. Varier mellom shake, grøt og supper. Barene gir en god metthetsfølelse i tillegg til å tilfredsstille tyggebehovet. Det er viktig å drikke mye vann, det gjør også at du føler deg mett. Hvis du ikke kan la være å spise bør du velge noe som er velsmakende og sunt, som en gulrot eller agurk, eller annen kalorifattig grønnsak og fortsette som planlagt. Husk at ikke alt blir ødelagt av et lite «feilsteg».

Hvorfor inneholder Allévo barer sukker/søtningsmidler?

Barene inneholder mye kostfiber og protein. Dette er tørre ingredienser, som gir en kompakt og tørr konsistens. Sukker tilfører konsistens og er viktig for produktets holdbarhet. Sukkeret skjuler også smaken som kommer av mineralene/vitaminene. Allévos intensjon er å holde sukkerinnholdet så lavt som mulig, uten å måtte gi avkall på produktets totale kvalitet.

Hvilke smaker har Allévo Bars (måltidserstattere)?

Allévo One Meal Bar er tilgjengelig i fem smaker:

  • Toffee (smak av karamell/toffee)
  • Blueberry (smak av blåbær med et tynt yoghurtovertrekk)
  • Dark Chocolate (smak av mørk sjokolade)
  • Chocolate Chip & Peanut Butter (smak av sjokolade og peanøttsmør)
  • Chocolate Almond & Sea Salt (smak av sjokolade/mandel/salt)

Hvorfor er Allévo så dyrt?

  • Hvis du erstatter alle måltidene med Allévo VLCD, vil det koste ca. 70–75 kroner per dag. Dette er ikke veldig dyrt med tanke på at du ikke spiser annen mat. Hele dagsbehovet får du derfor til en pris som er lavere enn en lunsj på byen.

Hvor kan jeg kjøpe Allévo?

  • Allévo får du kjøpt på apotek, se her. Noen apotek har et bredere utvalg av smaker i nettbutikken.