Hopp til innholdet
About-and-FAQ-1024x398

Om Allévo

Både det å gå ned i vekt, men også det å beholde den nye vekten, er vanligvis lettere sagt enn gjort. Det ligger i vår natur å ville spise.

For å gå ned i vekt er du nødt til å innta færre kalorier enn du forbrenner, det handler om energibalanse. Det handler ikke om å fjerne, men heller om å erstatte og ta de riktige ernæringsmessige valgene.

Enten du er ute etter vektnedgang eller bare vil ta sunnere valg i hverdagen, har Allévo produktene som hjelper deg på veien – hver eneste dag. For at du kan finne den veien som passer deg best, har vi delt fremgangsmåten i tre trinn. Du kan starte på det trinnet du vil, og du kan bytte mellom de forskjellige trinnene.

Slik kan du bruke Allévo

Trinn 1. Kickstart

Plan: 5 x Allévo-måltid per dag.

Vil du ha raske resultater, sammen med en sikker og trygg vektnedgang? Da er en kickstart bra for deg. Det er ofte motiverende å starte vektreisen på dette trinnet. Bytt ut alle måltider med Allévo Very Low Calorie Diet (VLCD). Allévo VLCD er en komplett kostholds erstatning for vektkontroll, med svært lavt energiinnhold. Perfekt for deg som vil å gå ned i vekt samtidig som du får i deg alle de viktige næringsstoffene, vitaminene og mineralene.

Dette gjør du: Spis/drikk fem porsjoner Allévo VLCD per dag. Du kan kombinere produktene etter hva du liker best. Fem porsjoner Allévo utgjør bare ca. 750 kcal/dag, sammenlignet med et normalt energiinntak som pleier være rundt 2 000–2 500 kcal/dag. Du kan innta porsjonene når du vil i løpet av dagen, men det er viktig at du får i deg alle fem måltidene. Husk å spre måltidene jevnt utover dagen. Hvor lenge du vil kjøre dette trinnet er opp til deg, men hvis du erstatter alle måltidene med Allévo VLCD, kan du gjennomføre dietten i opptil 8 uker uten råd fra helsepersonell.

Allévos produkter er enkle og raske å tilberede, alt du trenger er en shaker/visp og en mikrobølgeovn/ovn for de varme måltidene.

Eksempel på dagsmeny: Allévo VLCD grøt til frokost, Allévo VLCD shake på formiddagen, Allévo VLCD potet- og purresuppe til lunsj, Allévo VLCD shake om ettermiddagen og avslutte dagen med enda en Allévo VLCD grøt.

Du kan også erstatte noen måltider med Allévo måltidserstatninger (bar/drikke). Da kan en dagsmeny se slik ut: 3 valgfrie VLCD-er og 2 Allévo One Meal Bars.

Tips og smart å tenke på:

 • Vær forberedt på en tøff utfordring. Rydd i skapene hjemme, og fjern ting du vet kan være fallgruver. Lad opp med forskjellige Allévo-produkter og varier måltidene dine. Bruk pene glass eller skåler når du spiser/drikker måltidene.
 • Mange opplever at de første tre til fire dagene er de tøffeste. Etter det går kroppen ofte inn i ketose, og dermed blir sultfølelsen redusert.
 • Sett kortsiktige og langsiktige mål. For eksempel vektmål, måling av utvalgte kroppsdeler for prøving av klær du vil komme inn i. Et mål kan være å unne seg et nytt klesplagg etter x antall dager/uker. Sett så målbare og konkrete mål som mulig, og ikke vei deg hver dag.
 • Det OK å drikke kaffe og te.
 • Drikk rikelig med vann, helst 2 liter per dag.
 • Gå gjerne powerwalks (raske gåturer), eller delta i annen lett trening.

Trinn 2. Vektnedgang

Plan: 4 x Allévo-måltid per dag + 1 vanlig måltid.

Dette gjør du: På dette trinnet kombinerer du Allévo med vanlige måltider. Du kan starte med dette trinnet med en gang – eller som en fortsettelse – etter kickstart. Et godt tips er å beholde måltidet du liker best. Hvis f.eks. frokost er favorittmåltidet ditt, kan du spise en (sunn) frokost og bytte ut de andre måltidene med Allévo. Hvis du har små barn, kan det være en god plan å spise vanlig middag med familien og i stedet erstatte de andre måltidene med Allévo. Gjør det som fungerer best for deg!

Eksempel på dagsmeny: Allévo VLCD grøt til frokost, Allévo One Meal Drink som mellommåltid, Allévo One Meal Bar til lunsj, Allévo VLCD Shake om ettermiddagen og avslutte dagen med en sunn «vanlig» middag.

 • Planlegg hvilket måltid du vil erstatte med vanlig, sunn mat. Finn gode oppskrifter på nettet og forbered deg / handle, slik at du har alt du trenger til ukens måltider (ikke smart å handle sulten).
 • Fjern fallgruvene hjemme i kjøleskapet/matskapet, og begynn med grønnsaker og andre kalorifattige og sunne produkter, slik at du er forberedt når søtsuget setter inn.
 • Du kan kombinere Allévo med 5:2-dietten. Erstatt alle måltider på de to «fastedagene» med Allévo.
 • Trening: Gå gjerne powerwalks, jogg eller hold på med en aktivitet du synes er gøy.
 • Det finnes mange fallgruver, og det er lett å trå feil. Men husk: Det er alltid mulig å ta nye skritt! Hvis du har glidd bort fra planen, ikke vær hard med deg selv, men gå tilbake til de gode vanene.

Tinn 3. Opprettholde / eie en sunn livsstil

Plan: Mest vanlige måltider, erstatt et måltid per dag med Allévo.

Dette gjør du: En utfordring for mange er å beholde den nye vekten. Nå handler det om å regelmessig spise vanlig mat, og da er det selvfølgelig viktig å velge et sunt kosthold. Tenk deg at halvparten av tallerkenen består av rotvekster og grønnsaker. Det kan være en hjelp på veien å beholde ett måltid fra Allévo per dag. Dessuten: Hvis du vet at du kommer til å spise litt ekstra i helgen, kan du ha en hel Allévo-dag tidligere i uken.

Om du ikke ønsker å gå ned i vekt, men vil velge et sunt måltid med vitaminer, mineraler og næringsstoffer – uten unødvendige kalorier – er Allévo et perfekt valg. I stedet for lunsj på et fastfood-sted, kan du gå en tur og spise/drikke et Allévo-måltid.

Mange av oss har hverdager fylt med arbeid, familieliv, faste aktiviteter, trening, lørdag-hele-uken-inntak og søtsug. Å leve sunt krever vilje, kunnskap og tid. Vi vil tilby sunne valg på de dagene du ikke har tid eller mulighet. Allévo er alltid der for deg. Vi vil gjøre din sunne livsstil langsiktig og bærekraftig.

Eksempel på dagsmeny: Sunn frokost, en gulrot om på formiddagen, Allévo VLCD eller One Meal Bar til lunsj, en gulrot som mellommåltid og en sunn middag bestående av vanlig mat.

Tips og smart å tenke på:

 • Planlegg måltidene dine. På nettet finner du mange oppskrifter på sunne og gode retter.
 • Aldri handle sulten.
 • Som snacks i helgen kan du tilberede et grønnsaksfat med blomkål, gulrøtter, paprika og agurk, med en deilig dipp.
 • Ha alltid Allévo hjemme, slik at du raskt og enkelt kan erstatte enkeltmåltider.
 • Oppbevar Allévo-barer/-drikker i bilen, på jobben og i vesken, så unngår du situasjoner der det er enkelt å stappe i seg unyttige og kaloririke småretter.
 • Hvis du er sulten ofte, kan du prøve å spise en Allévo One Meal Bar i de nevnte tilfellene.
 • Ingenting er forbudt, men tenk på mengden.
 • Spis langsomt. Kjenn etter om du virkelig trenger å ta en porsjon til. Metthetsfølelsen kommer som regel etter en liten stund.
 • Stå på! Prøv å få til regelmessige fysiske aktiviteter, for eksempel en powerwalk hver dag, utendørs trening, spille padel eller en runde golf med gode venner. Det viktigste er at du gjør noe du synes er morsomt.
 • Husk at hvis du av en eller annen grunn faller tilbake til din tidligere «usunne» livsstil, kan du alltid starte på nytt med Allévo.